
Tehničar za ugostiteljstvo
Gost je uvijek u pravu :)
Tehničar za ugostiteljstvo je četverogodišnje zanimanje koje u sebi obuhvaća više zanimanja: komercijalist, ekonomist, kuhar, konobar, recepcionar.
Stvarno, učimo puno toga: hrvatskim baratamo književno ali i poslovno, govorimo bar dva strana jezika, organiziramo poslovanje poduzeća u ugostiteljstvu, pazimo na poznavanje robe i prehrane, statistički analiziramo podatke, knjigovodstveno pratimo stanje u poduzeću, pišemo poslovne planove, spremni smo u svakom trenutku uskočiti u kuharsko odijelo i pripremiti obrok, a znamo ga i poslužiti. Mi smo multipraktik!
Jedan dan s nama u razredu...
Rezerviramo mjesto u hotelu, požurite mjesta je sve manje
@ugostitelji.pozega Učenice 4.h razreda, Aneta Jozak i Renea Mihić, pripremale su Fondi od čokolade Kolumbo 🍌🍓🍫#foryou #foryoupage #fypシ #fyp #hrvatska #pozega #obrtnickaskolapozega #viral_video #goviral #viralvideos
♬ FEEL THE GROOVE - Queens Road, Fabian Graetz
@ugostitelji.pozega Učenici 4.h razreda pripremali su uskršnju dekoraciju od ubrusa#foryou#foryoupage #fypシ #fyp #hrvatska #pozega #obrtnickaskolapozega #viral_video #goviral #viralvideos #ugostiteljstvo #uskrs #uskrsnjadekoracija
♬ Vibes - ZHRMusic
@ugostitelji.pozega Učenici 4.h razreda pripremali su Tatarski biftek. Tatar biftek je francusko jelo od sitno sjeckane sirove junetine.🐄🇫🇷#foryou #foryoupage #hrvatska #pozega #obrtnickaskolapozega #goviral
♬ Chill Vibes - Tollan Kim
R1 - specijalizirana učionica za nastavu stručnih predmeta u ugostiteljstvu
Što sve radi tehničar za ugostiteljstvo?
Što ću raditi?
- organizirati rad u kuhinji i restoranu
- brinuti o opremljenosti turističkog objekta
- dogovarati i organizirati domjenke, bankete, svečane ručkove i večere unutar i izvan objekta
- koordinirati provedbe paket aranžmana, izleta, kongresa
- informiranje o željama i potrebama potencijalnog klijenta
- prikupljati i obrađivati dojmova gostiju o zadovoljstvu u destinaciji (ankete)
- oglašavati i prodavati prigodne individualne, grupne, sezonske i druge posebne programe
- posredovati između klijenta i davatelja usluga
- pronalaziti rješenja i odgovora na pritužbe
Specifičnosti struke
- rad u smjenama, noću, vikendima i blagdanima
- rad s ljudima različitih interesa, potreba i očekivanja
- pozitivan stav prema gostima
- sezonski rad
- očekivanje da u svakom trenutku budu na raspolaganju, dobre volje, ljubazni i spremni pomoći
- samostalnost i odgovornost u radu
- potreba za neprestanim stručnim usavršavanjem
- mogućnost napredovanja i/ili specijalizacije
NASTAVNI PLAN I PROGRAM ZA ZANIMANJE TEHNIČAR ZA UGOSTITELJSTVO - MODULARNA NASTAVA




Znate.. imamo mi puno izvannastavnih aktivnosti. O nama su se raspisali mnogi mediji, jer naše zanimanje daje širok spektar znanja i vještina:
- https://www.slatkopedija.hr/carolija_vina_u_sladoledu/
- https://www.srednja.hr/novosti/dosta-vam-klasicnih-sladolednih-okusa-pozeski-srednjoskolci-osmislili-sladoled-vas-mogao-iznenaditi/
- https://pozega.eu/ucenici-pozeske-obrtnicke-skole-prepoznati-na-medunarodnom-natjecanju-budi-uzor-u-osijeku-dokazali-se-u-poduzetnistvu-i-kreativnosti/
- https://hr.coca-colahellenic.com/hr/mediji-hr/vijesti/sustainability/2025/pozeska-obrtnicka-skola-najbolja-strukovna-skola-u-hrvatskoj