Turističko hotelijerski komercijalist

Gost je uvijek u pravu :)

Turističko hotelijerski komercijalist je četverogodišnje zanimanje koje u sebi obuhvaća više zanimanja: komercijalist, ekonomist, kuhar, konobar, recepcionar.

Stvarno, učimo puno toga: hrvatskim baratamo književno ali i poslovno, govorimo bar dva strana jezika, organiziramo poslovanje poduzeća u ugostiteljstvu, pazimo na poznavanje robe i prehrane, statistički analiziramo podatke, knjigovodstveno pratimo stanje u poduzeću, pišemo poslovne planove, spremni smo u svakom trenutku uskočiti u kuharsko odijelo i pripremiti obrok, a znamo ga i poslužiti. Mi smo multipraktik!



Jedan dan s nama u razredu...

Rezerviramo mjesto u hotelu, požurite mjesta je sve manje

Roštilj majstor za vrijeme online nastave radi vježbu

Imamo kuharstvo sa slastičarstvom, pa nakon roštilja dođite na kolače

..ali isto tako učimo i knjigovodstvo...


I mi imamo mogućnosti dobivanja stipendije!

Postani i ti stipendist Valamara i tijekom školovanja primaj 1200,00 kn mjesečno


Valamar učenicima turističko-ugostiteljskih zanimanja kuhar, konobar, slastičar i turističko-hotelijerski komercijalist svake godine nudi atraktivan program stipendiranja u vrijednosti od 1.200 kuna mjesečno tijekom školske godine u trajanju od 10 mjeseci sve do završetka školovanja.

Stipendiranje učenika Valamar osigurava kroz partnersku suradnju s Ministarstvom turizma, a obveza svih stipendista jest da tijekom stipendiranja redovito pohađaju nastavu, upišu školsku godinu i uredno maturiraju. U jednom od 34 hotela i ljetovališta i 15 kamping ljetovališta učenici imaju priliku steći radno iskustvo, a po završetku školovanja osigurano im je i prvo zaposlenje kod vodećeg poslodavca u turizmu u Hrvatskoj. Osim toga, Valamar svojim stipendistima koji dolaze iz drugih destinacija osigurava smještaj i tople obroke. Valamar je najveći pojedinačni stipenditor u Hrvatskoj, a ove godine u svojim hotelima i ljetovalištima od Istre i Kvarnera do Dubrovnika zapošljava 7.000 zaposlenika.


Što sve radi turističko-hotelijerski komercijalist?

Što ću raditi?

  • organizirati rad u kuhinji i restoranu
  • brinuti o opremljenosti turističkog objekta
  • dogovarati i organizirati domjenke, bankete, svečane ručkove i večere unutar i izvan objekta
  • koordinirati provedbe paket aranžmana, izleta, kongresa
  • informiranje o željama i potrebama potencijalnog klijenta
  • prikupljati i obrađivati dojmova gostiju o zadovoljstvu u destinaciji (ankete)
  • oglašavati i prodavati prigodne individualne, grupne, sezonske i druge posebne programe
  • posredovati između klijenta i davatelja usluga
  • pronalaziti rješenja i odgovora na pritužbe

Specifičnosti struke

  • rad u smjenama, noću, vikendima i blagdanima
  • rad s ljudima različitih interesa, potreba i očekivanja
  • pozitivan stav prema gostima
  • sezonski rad
  • očekivanje da u svakom trenutku budu na raspolaganju, dobre volje, ljubazni i spremni pomoći
  • samostalnost i odgovornost u radu
  • potreba za neprestanim stručnim usavršavanjem
  • mogućnost napredovanja i/ili specijalizacije

Dođi i ti! Čekamo te. 

Budi dio našeg tima!

© 2021 Medijska skupina i Poduzetnički tim Obrtničke škole Požega
Izradio Webnode
Izradite web-stranice besplatno!